точилка для ножа

Як користуватися точилкою для ножів

Гострий ніж – безпечний ніж. Якщо ним розрізати їжу, навіть не дуже часто, через деякий час лезо затупиться. Це призведе до того, що вам знадобиться зайві зусилля, щоб розрізати продукти, через які лезо буде ковзати. Однак, ви можете продовжити гостроту свого ножа. Для цього потрібно утриматися від його використання на скляних або мармурових поверхнях, а також правильно очищати і зберігати. В якийсь момент, йому буде потрібний особливий догляд. Дізнайтеся про те, як можна зберегти свіжість нарізки, тонкі скибочки і ідеальну форму столових приладів.

 

Хонінгувальна сталь

Всупереч поширеній думці, хонінгування леза відрізняється від заточування. Хонінгування знімає дуже мало матеріалу леза, якщо взагалі знімає його. Все, що робить сталь, – це центрує лезо, яке після використання втрачає центрування, що погіршує його ріжучу здатність. Для правильної заточки тримайте сталь і лезо на відстані витягнутої руки. Проведіть кожною стороною уздовж стрижня під кутом 20 градусів, прикладаючи невеликі зусилля. Погладжуйте кожну сторону кілька разів, потім ви можете розрізати фрукт або овоч, щоб перевірити поліпшення. Хонінгування можна проводити набагато частіше, ніж заточку, і воно навіть допомагає продовжити різкість.

 

Електричні точилки для ножів

З цим видом точилок не потрібно турбуватися про кут або тиск – електричні шліфувальні машини будуть підтримувати як прямі, так і зубчасті леза в ідеальному стані, практично не вимагаючи виконувати ніякі дії з вашого боку. Не такі практичні, як хонінгування сталі, електричні точилки більш галасливі і займають більше місця на полиці, але збережуть ножі в чудовому стані, практично без зусиль з вашого боку. Безпечні, швидкі і зручні у використанні, їх можна легко зберігати в кухонній шафі або під прилавком, коли вони не використовуються. Майте на увазі, що при правильному хонінгуванні, леза ножів потрібно заточувати тільки пару раз на рік.

 

Post Author: admin